9,2

Osteotomie

Toepasbaar bij instabiliteit en artrose

Posterolateral corner knee: information, symptoms, diagnosis and treatment. knieklachten: alle informatie over knie en behandeling door kniespecialist RPA Janssen
Lees meer →

Benoeming Lectoraat Value-Based Health Care

Dr. RPA Janssen is per...

Lees meer →

Gastspreker Onderzoek in Beweging 2019 UM

Dr. RPA Janssen is...

Lees meer →

Interview Nieuwjaarsontmoeting Gemeente Veldhoven

Dr. RPA Janssen is uitgenodigd voor...

Volg mij!

Volg gratis de wetenschappelijke ontwikkelingen over de knie via Facebook, Twitter en andere netwerken!


Osteotomie bij knie-artrose

Een slijtage aan de binnenzijde van de knie (= mediale knie-artrose) komt vaker voor bij mensen met een O-beenstand. Bij jonge, actieve of sportieve mensen is een standsverandering van het been (osteotomie) mogelijk bij ernstige klachten. Ter illustratie de persoonlijke ervaringen van een 49-jarige actieve man met een zwaar beroep.

In 2010 heb ik met dr. Janssen een gesprek gehad over mijn knie, een standbeencorrectie. Hiervoor is gekozen, omdat de binnenkant van mijn knie versleten was. In mei 2010 heeft deze operatie plaats gevonden. Hierbij is de stand van het onderbeen veranderd en vastgezet met een plaat en 8 schroeven. Tijdens de operatie heeft dr. Janssen mij op de hoogte gehouden van waar hij mee bezig was, dit vond ik persoonlijk erg prettig. Ik voelde me als patiënt erg op mijn gemak. Ook over de zorg na de operatie, de zorg van de verpleegkundige, ben ik zeker te spreken. De revalidatie heeft ongeveer 4 maanden geduurd, waarbij ik de eerste paar weken op zoek moest naar de pijngrens. Het lopen op 2 krukken heb ik na 4 weken langzaam afgebouwd, naar het lopen met 1 kruk. Na ongeveer 4 maanden ben ik weer begonnen met mijn werk. Ik heb dit langzaam opgebouwd.

Eind september 2011 ben ik opnieuw 'onder het mes' gegaan bij dr. Janssen om de plaat en schroeven te laten verwijderen. Ook tijdens deze operate vond ik het prettig om op de hoogte te worden gehouden waar dr. Janssen mee bezig was. Nu, begin oktober 2011, ben ik nog bezig met de revalidatie van de laatste operatie en ga binnenkort weer aan het werk.
Ik ben ontzettend tevreden met de behandeling die dr. Janssen mij gegeven heeft. Vanaf het begin heeft hij mij vertrouwen gegeven resultaat te kunnen boeken met de ingreep. Ik hoop dat ook andere patienten dit zullen gaan ervaren. Ik ben meer dan 100% tevreden met alles wat dr. Janssen voor mij gedaan heeft.


Dr. RPA Janssen
RPA Janssen Orthopedie B.V.
Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Orthopedisch Centrum Máxima
Máxima Medisch Centrum (MMC)

Bezoekadres MMC Eindhoven:
Ds. Th. Fliednerstraat 1
Ingang Zuid
5631 BM  Eindhoven
(Spreekuur en operaties)

Bezoekadres MMC Veldhoven:
De Run 4600
5504 DB  Veldhoven
(Spreekuur)

Postadres:
Postbus 90052
5600 PD  Eindhoven
Nederland

Tel.: 040 88 88 600
(Afspraken bureau Orthopedie)

Fax: 040 88 85 938
www.rpajanssen.nl

Externe bronnen:
Cooperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Máxima Medisch Centrum
Orthopedisch Centrum Máxima
Sportklinisch Expertisecentrum
FC Kruisband
Nicky van Melick

RPA Janssen op YouTube
RPA Janssen op Twitter
RPA Janssen op Facebook
RPA Janssen op LinkedIn
RPA Janssen weblog
s2