9,2

Topsport

Behandeling op maat

Topsupport in Eindhoven knieklachten: alle informatie over knie en behandeling door kniespecialist RPA Janssen
Lees meer →

Benoeming Lectoraat Value-Based Health Care

Dr. RPA Janssen is per...

Lees meer →

Gastspreker Onderzoek in Beweging 2019 UM

Dr. RPA Janssen is...

Lees meer →

Interview Nieuwjaarsontmoeting Gemeente Veldhoven

Dr. RPA Janssen is uitgenodigd voor...

Volg mij!

Volg gratis de wetenschappelijke ontwikkelingen over de knie via Facebook, Twitter en andere netwerken!


Nederlands elftal voetbal: voorste kruisbandscheur

Een knieblessure kan ernstige gevolgen hebben voor adolescenten en volwassen topsporters. Een voorste kruisbandreconstructie is geïndiceerd bij draaisporten zoals voetbal, hockey, korfbal en zaalsporten. Dit is het verhaal van een 16 jarig topsportster met een scheur van de voorste kruisband en meniscus. Na de operatie voetbalt ze weer in het Nederlands elftal onder 17 jaar.

Ik ben 16 jaar en voetbal bij FC Geleen-Zuid B1 en het Nederlands elftal onder 17 jaar. Tijdens een voetbalwedstrijd met Geleen-Zuid in september 2009, heb ik bij een foute beweging mijn voorste kruisband afgescheurd. De wedstrijd was net 15 minuten bezig. Ik heb er toen 3 weken mee gelopen zonder te weten wat er aan de hand was, maar aangezien het EK voor het Nederlands elftal onder 17 eraan kwam, moest ik snel weten wat er aan de hand was en of ik mee kon spelen. Ik heb toen meteen een Spoed MRI scan gehad waaruit bleek dat mijn voorste kruisband was afgescheurd. Dat was op dat moment slikken, je mist het EK en weet dat je er 9 maanden uitligt. Het eerste waar ik aan dacht is dat de operatie goed moest verlopen en ik weer op mijn oude niveau terug zou komen.
Ik kwam uit bij het Orthopedisch Centrum Máxima bij dokter Janssen. Dokter Janssen werd me aangeraden omdat hij veel ervaring heeft met kruisbanden en topsporters. Ik wilde dan ook door niemand anders geopereerd worden. Gelukkig kon ik dan ook in november 2009 geopereerd worden. Hij heeft van mijn hamstring een nieuwe kruisband gemaakt en een klein stukje van mijn meniscus afgehaald. Gelukkig is de operatie goed verlopen en kon de revalidatie snel beginnen. Negen maanden, 4 a 5 dagen in de week, revalideren bij een top fysiotherapeut. Gelukkig heb ik in mijn revalidatie geen echte tegenslagen gehad en kon ik ook, na bijna 11 maanden revalideren, op 7 augustus 2010 mijn eerste voetbalwedstijd spelen met Geleen-Zuid.
Mijn eerste stap was alweer gezet. Een maand later kreeg ik weer een mail voor het Nederlands elftal onder 17 voor een selectie wedstrijd, de kans om weer terug erbij te komen. Dat is me gelukt. Ik ben weer terug bij de selectie gekomen en heb van 3 t/m 8 oktober 2010 EK kwalificaties gespeeld. 
We zijn nu ruim een jaar verder en ik kan zeggen dat ik nergens last van heb. Mijn knie voelt gewoon goed alsof er nooit iets aan geweest is!
Ik ben blij dat ik voor dokter Janssen heb gekozen, want als de operatie niet zo goed was verlopen, had ik ook nooit een goede revalidatie kunnen volgen.
Bedankt dokter Janssen!


Dr. RPA Janssen
RPA Janssen Orthopedie B.V.
Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Orthopedisch Centrum Máxima
Máxima Medisch Centrum (MMC)

Bezoekadres MMC Eindhoven:
Ds. Th. Fliednerstraat 1
Ingang Zuid
5631 BM  Eindhoven
(Spreekuur en operaties)

Bezoekadres MMC Veldhoven:
De Run 4600
5504 DB  Veldhoven
(Spreekuur)

Postadres:
Postbus 90052
5600 PD  Eindhoven
Nederland

Tel.: 040 88 88 600
(Afspraken bureau Orthopedie)

Fax: 040 88 85 938
www.rpajanssen.nl

Externe bronnen:
Cooperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Máxima Medisch Centrum
Orthopedisch Centrum Máxima
Sportklinisch Expertisecentrum
FC Kruisband
Nicky van Melick

RPA Janssen op YouTube
RPA Janssen op Twitter
RPA Janssen op Facebook
RPA Janssen op LinkedIn
RPA Janssen weblog
s2