9,2 Knee injury: information, symptoms, diagnosis and treatment.
Lees meer →

Benoeming Lectoraat Value-Based Health Care

Dr. RPA Janssen is per...

Lees meer →

Gastspreker Onderzoek in Beweging 2019 UM

Dr. RPA Janssen is...

Lees meer →

Interview Nieuwjaarsontmoeting Gemeente Veldhoven

Dr. RPA Janssen is uitgenodigd voor...

Volg mij!

Volg gratis de wetenschappelijke ontwikkelingen over de knie via Facebook, Twitter en andere netwerken!


Van krom naar recht

Ervaringen van een 55 jarige man na een kunstknie-operatie. Hij heeft reeds eerder een succesvolle standsverandering (osteotomie) van het been ondergaan wegens slijtage.

Door het vele sporten heb ik last gekregen van mijn knie. Op mijn 35e levensjaar begonnen de problemen pas echt. Een aantal kijkoperaties heb ik toen ondergaan, in diverse ziekenhuizen. Het probleem was steeds mijn kraakbeen en mijn meniscus. Omdat ik ook nogal O-benen heb, kreeg ik steeds meer last.
Ik ben toen met mijn klachten terecht gekomen bij dokter RPA Janssen in het MMC te Veldhoven. Hij heeft bij mij nog een kijkoperatie gedaan. Uiteindelijk is toen besloten mijn O-benen recht te laten zetten. De operaties hiervan zijn toen goed verlopen en na mijn herstelperiode kon ik weer normaal functioneren.
Na ongeveer 10 jaar kwamen de klachten weer terug in mijn knie. Ik ben toen teruggegaan met mijn klachten naar dokter Janssen. Na mijn verhaal aangehoord te hebben, heeft hij mij doorgestuurd voor foto’s en een scan. Zijn mening was duidelijk. Hij heeft meteen aangeboden bij mij een kunstknie te willen plaatsen. Mijn knie was zo kapot dat er verder niets meer aan te doen was. Op dat moment wilde ik er nog niet aan. Ik vond het een te rigoureuze ingreep. Bovendien was ik nog erg jong voor een kunstknie, 53 jaar. Ik heb er ongeveer een jaar over nagedacht en de gedachte dat ik straks misschien nooit meer zou kunnen skiën of golfen heeft mij over de streep getrokken. Ik ben terug gegaan naar dokter Janssen omdat de pijn steeds heviger werd. Hij heeft mij goed geïnformeerd over hoe het een en ander zou gaan. In januari 2009 is bij mij een kunstknie gezet. Ik heb toen 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Na revalidatie van ± 8 maanden ging het steeds beter met mijn nieuwe knie.
Het is nu anderhalf jaar geleden en ik kan alles weer. Ik heb geen pijn meer en voel niet eens dat ik een kunstknie heb. Alles is goed verlopen en inmiddels heb ik al weer een paar keer op de ski’s gestaan, en ben ik weer volop in beweging op de golfbaan. Het vakmanschap van dokter Janssen, de informatie vooraf, de zorg tijdens, alsmede de nazorg was perfect. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.


Dr. RPA Janssen
RPA Janssen Orthopedie B.V.
Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Orthopedisch Centrum Máxima
Máxima Medisch Centrum (MMC)

Bezoekadres MMC Eindhoven:
Ds. Th. Fliednerstraat 1
Ingang Zuid
5631 BM  Eindhoven
(Spreekuur en operaties)

Bezoekadres MMC Veldhoven:
De Run 4600
5504 DB  Veldhoven
(Spreekuur)

Postadres:
Postbus 90052
5600 PD  Eindhoven
Nederland

Tel.: 040 88 88 600
(Afspraken bureau Orthopedie)

Fax: 040 88 85 938
www.rpajanssen.nl

Externe bronnen:
Cooperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Máxima Medisch Centrum
Orthopedisch Centrum Máxima
Sportklinisch Expertisecentrum
FC Kruisband
Nicky van Melick

RPA Janssen op YouTube
RPA Janssen op Twitter
RPA Janssen op Facebook
RPA Janssen op LinkedIn
RPA Janssen weblog
s2